Afrika 2006
Versie 17 september 2006

Voor de tweede keer in Afrika
Voor de tweede keer in hun leven zetten Jelle (mei 1999), Eline (mei 2000) en Thijs (december 2002) van Santen voet op Afrikaanse bodem. In 2004 waren ze in Tanzania op bezoek bij hun extended family. Deze keer hebben ze ca. 4000km meegereden met Opa Paul en Oma Meta. Opa Paul en Oma Meta rijden met hun Land Rover Series III uit 1973 vanuit Kaapstad terug naar Nederland.

Namibië, Botswana en een stukje Zambia juli-augustus 2006
Opa en Oma waren al begin juni in Zuid-Afrika aangekomen. Wij zouden hun ontmoeten in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Via een perfecte bemiddeling door Tour Africa stond er bij verhuurbedrijf Britz in Windhoek een mooie Land Rover Defender TD5 voor ons klaar.

De Land Rover is uitgerust met 2 daktenten en voorzien van een basis kampeeruitrusting. Het is ons mobiele thuis voor de volgende 3 weken. Helaas maar voor 3 weken omdat de auto niet in Lusaka (Zambia) ingeleverd kon worden.

Formeel mogen wij niet klagen. Bij de aflevering van de auto hebben wij een verklaring ondertekend dat wij afdoende uitleg hebben gekregen over de auto, het rijden met de auto en de uitrusting. Op een aparte pagina meer hierover...

Geen gewone reis
Onze reis had als doel het deels meerijden met de tocht van Paul en Meta. Een aantal vanzelfsprekende bezienswaardigheden in de door ons bezochte landen hebben wij niet aangedaan. Daartoe -als het spaargeld weer is aangevuld & Barbara zich weer over haar vliegangst weet heen te zetten- moeten wij nog maar een keer terugkomen.

Winter in onze zomer
Terwijl in Nederland de 3e hittegolf van de maand zich voordoet met temperaturen van boven de 35 graden celcius hebben wij ons ingesteld op een winter op het Zuidelijke halfrond. Extra jassen, truien, fleecedekens, dikke sokken en een joggingbroek voor in bed hebben wij op aanraden van Opa Paul en Oma Meta ingepakt.

Namibië
Na luchthavens als Schiphol en Johannesburg International Airport verwacht je bij Windhoek International Airport iets van gelijke omvang. Nattigheid hadden wij al moeten voelen toen wij in een slechts voor de helft gevulde Boeing 737 stapten. Daarbij was het ook nog eens de kleinste uitvoering van de 737. Windhoek International Airport is een klein vliegveld op een hoogvlakte, en de landing van een grotere internationale vlucht lijkt het evenement van de dag. Dit in schril contrast met het lopende-band-werk van de grotere luchthavens.

Helaas voor Barbara was er vlak voor de landing veel turbulentie en had Marc veel respect voor de vaardigheden van de piloot. Eline zat tot grote hilariteit van de medepassagiers joelend en juigend in haar stoel, net als iemand die geniet van een hotsende achtbaan op de kermis.

Vanuit de lucht kregen wij een voorproefje te zien van het landschap dat wij de komende weken zouden meemaken: een uitgestrekt dor -met struiken en lage bomen- begroeid licht glooiend landschap dat wordt doorsneden door schijnbaar eindeloze zandwegen.

Op de Namibië pagina vind je het volledige verslag.
Ook is het Botswana verslag uitgebreid. Helaas moet je nog even wachten op de Zambia paginas.

 

 

Laatste wijziging 17 september 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2006 Copyright Marc en Barbara van Santen.
Alle op deze website gepubliceerde tekst en foto's zijn eigendom van Marc en Barbara van Santen.
Zonder uitdrukkelijke toestemming van Marc en Barbara van Santen is het niet toegestaan om het geheel of delen van teksten en/of foto's te kopieren of op een andere manier te gebruiken.