Afrika 2006
Botswana pagina 1 2

Zondag 23 juli 2006 - Vanuit Ngepi Restcamp (Namibië) naar Maun (Botswana)
We zitten al vroeg in de auto op weg naar Botswana. We rijden weer door Mahango National Park tot aan de grens. Daar vullen we alle douane papieren in en vervolgen onze weg naar het Botswaanse grensgedeelte. Ook hier vullen we alles opnieuw in, krijgen visa stempels, betalen wegentax, en daarna wordt Wa Bashasha uitvoerig geïnspecteerd. Alle medicijnkisten, koelkast en campingmatrassen moeten eruit gehaald worden alvorens we allemaal door kunnen rijden. Het koste ons al met al maar een uur en dat is voor Afrikaanse begrippen niet lang.
In Botswana valt het ons op dat de mensen hier minder arm zijn dat in Noord-Namibie. Ook is dit het land van de vele, vele ezels. We moeten dan ook regelmatig vaart minderen en stoppen voor de overstekende ezels, koeien en geiten. Bij elke ingang van een dorpje staan roadsigns. Een stok in de grond met daarop een attribuut (bijv. Kapotte stoelen, blikjes, plastic zak, auto onderdelen en kleding).
In Eshta 6 tanken we en buiten het dorpje picknicken we. We zitten net heerlijk te eten als er twee dames uit the middle of nowhere opduiken, die ons hartelijk de hand schudden en maar he, he blijven roepen en continue lachen. Vervolgens blijven ze gewoon naast ons staan en we zijn dan ook snel klaar met eten. We geven ze wat proviand waar ze erg gelukkig mee zijn en nog voordat we wegrijden duiken ze in de vuilnisbak om onze lege nutella pot eruit te halen. Het is een lange rit vandaag (400 km. en 7 uur rijden) en de portable dvd-speler van opa biedt uitkomst voor de kinderen. We worden hartelijk begroet door de eigenares van Maun rest camp en tevens geeft ze ons heel veel informatie over Moremi NP en Chobe NP waar we de komende dagen heen gaan. Ze stelt voor dat we snel onze daktenten opzetten voordat het donker wordt (17.30 uur) en dan brengt haar man ons naar de Sports restaurant; een westers georiënteerd restaurant. Een gekke gewaarwording hier in Botswana.
’s Avonds genieten we van het brulconcert van vele duizenden brulkikkers, want ook hier staan we aan de rivier.Beter en sneller dan verwacht ging de grensovergang.


Onze ingang tot Botswama, Mohembo border post
Geen "gehassel" wel formulieren voor een klanttevredenheidsonderzoek.


Hier worden deze woorden geschreven door Barbara...


Botswana straatbeeld


Botswana straatbeeld


Botswana straatbeeld


Botswana straatbeeld


Terwijl wij in een rap tempo door het Afrikaanse land zoeven
zitten Eline en Thijs in de auto gekkigheid uit te halen


...en zit Jelle rustig z'n boekje te lezen.


Overal vind je loslopende ezels


Wat rijdt daar nu weer?!
Deze mensen kijken verbaasd op naar de auto van Opa Paul en Oma Meta!


Botswana straatbeeld: Herero dames


Botswana straatbeeld: Langs de weg tref je diverse road signs aan...


De meest fantastische bouwsels worden geplaatst om als aanduiding
dat verderop in de bush een nederzetting te vinden is.


Botswana straatbeeld


Botswana straatbeeld:
Ezels, schapen, runderen maar ook geiten langs de weg.


Opa Paul en Oma Meta geven hun kleinkinderen een nachtkus!


Boven onze auto hangt deze kameleon in de boom,
hij steekt weet af in de donkere nacht.

Maandag 24 juli 2006
We hebben een grote campsite aan de rivier met veel klimbomen. De dag staat in het teken van geld wisselen (kost je uren en uren tijd en een hele hoop ergernis) en boodschappen doen, voordat we morgen voor 5 dagen de rimboe intrekken. Wa Bashasha krijgt nog een beurt bij de plaatselijke garage. De kinderen spelen de hele middag in het stof en zien eruit als beesten, maar na de warme douche glimmen ze weer als biggetjes (niet voor lang overigens). De avonden aan het houtvuur worden routine waar we heerlijk van genieten.


Ontwaken bij de Maun Rest Camp


Jelle Eline en Thijs kunnen lekker aanklooien


's ochteds is de kameleon er nog, itt 's nachts moeten wij nu beter zoeken.
Grappig is dat de kameleon mij in de gaten heeft en subtiel rond om de tak heen draait om zich optimaal te verschuilen


Paul, Barbara en Meta rondom het kampvuur

Dinsdag 25 juli 2006
Lees verder op de volgende pagina...

 


Laatste wijziging 17 September 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2006 Copyright Marc en Barbara van Santen.
Alle op deze website gepubliceerde tekst en foto's zijn eigendom van Marc en Barbara van Santen.
Zonder uitdrukkelijke toestemming van Marc en Barbara van Santen is het niet toegestaan om het geheel of delen van teksten en/of foto's te kopieren of op een andere manier te gebruiken.